4/1/14

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Συζητήσεις - Εκδηλώσεις - Βιβλιοπαρουσιάσεις

    Κάθε μήνα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, συζητήσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις με διάφορα θέματα. Διοργανώνονται κυρίως από το Στέκι και τις διάφορες ομάδες (πολιτικές, συνδικαλιστικές, πολιτιστικές) που δραστηριοποιούνται σε αυτό αλλά και από άλλες Πρωτοβουλίες, Σωματεία κλπ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προβολές Tαινιών - Nτοκιμαντέρ
    Κάθε Κυριακή προβάλονται ταινίες και ντομιμαντέρ από ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Στόχος είναι η διασκέδαση και μάλιστα αφιλοκερδώς μέσω της 7ης τέχνης, ενώ παράλληλα η προσπάθεια να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε, τα διάφορα ρεύματα του κινηματογράφου, καθώς και τις διάφορες εκφράσεις των δημιουργών. Στην αρχή κάθε προβολής γίνεται ένας πρόλογος της ταινίας και έπειτα στο τέλος ακολουθεί συζήτηση για τα διάφορα νοήματα που αυτή αποδίδει. Την διεκπεραίωση και επίβλεψη αυτής της δραστηριότητας έχει η Κινηματογραφική Ομάδα που λειτουργεί στα πλαίσια του Στεκιού.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διασκεδάζουμε παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια

 ... Mε χαλαρή μουσική υπόκρουση...Σε μια περίοδο όπου εδώ και πολύ καιρό κυριαρχεί, κυρίως στην νεολαία, η ατομικοποίηση και η στρεβλή έννοια της διασκέδασης σε αυτό τον τομέα, στη μορφή και το περιεχόμενό της (ίντερνετ καφέ, τυχερά παιχνίδια, απρόσωπα παιχνίδια μέσω του Η/Υ κ.α.) κάνουμε μια προσπάθεια μέσω των επιτραπέζιων παιχνιδιών (και όχι μόνο) ώστε να διασκεδάσουμε πραγματικά. Συγχρόνως να κοινωνικοποιηθούμε, να έρθουμε σε επαφή, να παράγουμε κριτική σκέψη, ικανότητες και δεξιότητες, να πάρουμε γνώσεις, εργαλεία χρήσιμα σε τελική ανάλυση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Με ένα πνεύμα, όπου κανείς δεν βγαίνει χαμένος στο τέλος του παιχνιδιού ή κανείς δεν είναι πιο "τυχερός" από τον άλλο, όπου με την έννοια της κρίσης αναδεικνύεται ο "καλύτερος"!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εργατική Βραδιά

    Βραδιά συνεύρεσης και κοινωνικοποίησης των εργαζομένων...Γιατί, πριν την δράση προηγείται η γνωριμία, η συζήτηση...Γιατί χωρίς την κοινωνικοποίηση, την διασκέδαση δεν υπάρχει δράση και αντίσταση...

     Η προσπάθεια και ο αγώνας που κάνουμε, Εργαζόμενοι, Νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα για να αντισταθούμε στην επίθεση που δεχόμαστε σε όλα τα επίπεδα, στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες, στον αρμαγεδδώνα των Μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων, στον πόλεμο και τον ρατσισμό, στην φυλακή της Ε.Ε. και του Ευρώ, στο σάπιο και χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα έχει και άλλες πλευρές:
  • Την αντίσταση στην ατομικοποίηση, στην διάσπαση, στην αποπολιτικοποίηση, στην παραίτηση και στον ξεπεσμό, βασικά εργαλεία του συστήματος και ταυτόχρονα το αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζονται.
  • Την αντίσταση στις επιφανειακές δικαιολογίες, όπως: "δεν έχουμε χρόνο για διασκέδαση γιατί δουλεύουμε", "η πολιτική δεν είναι για εμάς ή όλοι ίδιοι είναι", η ψευδε-αίσθηση του "μονίμως είμαι κουρασμένος" και άλλες πολλές "φτηνές" δικαιολογίες.
  • Την αντίσταση στις ατομικές - μικροαστικές πρακτικές, της απομόνωσης, του στησίματος σε μια τηλεόραση, στις κλούβιες ελπίδες των "τυχερών παιχνιδιών" και του τζόγου, στα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό, στην απαξίωση όλων των τεχνών που έχουν αντικατασταθεί από την σαπίλα και την παρακμή, στην απαξίωση της προσωπικότητας του καθενός μας (στην εμφάνιση, την συμπεριφορά κτλ.). 
    Δηλαδή την αναχαίτιση της επίθεσης και σε αυτό το επίπεδο με την δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας και συγχρόνως την ανάδειξη μιας Εργατικής κουλτούρας, ηθικής και πρακτικής.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Μουσικές Bραδιές
  Κάθε Σάββατο διοργανώνουμε μουσικές βραδιές (κάποιες από αυτές είναι με "ζωντανή" μουσική) με διάφορα είδη μουσικής ή με ερασιτεχνικά και όχι μόνο συγκροτήματα.
Είσοδος ελεύθερη φυσικά!
   


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δανειστική Βιβλιοθήκη

   
   Στο Στέκι "ΙΣΚΡΑ" λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη με πλούσια συλλογή από βιβλία πολιτικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δανειστική Ταινιοθήκη
   
    Στο Στέκι "ΙΣΚΡΑ" λειτουργεί δανειστική ταινιοθήκη με πλούσια συλλογή από ελληνικό και ξένο κινηματογράφο και ντοκιμαντέρ.