21/10/15

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 
ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΙΣΚΡΑ 15/10 - 18/10

ΠΕΜΠΤΗ 22/10

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 21:00

Το στέκι ΙΣΚΡΑ σας καλεί στην πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Ερνέστ Μαντέλ: Η ζωή και το έργο του. Η συμβολή του στην Μαρξιστική Οικονομία, σε θέματα Επαναστατικής Στρατηγικής και Τακτικής και στην οικοδόμηση της 4ης Διεθνούς», ώρα 19:00, στην Ε.Δ.Ο.Θ. (προξένου Κορομηλά 51), με ομιλητές:


Γιώργος Γιαννόπουλος (εκδότης περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ)
Ηρακλής Χριστοφορίδης (εκδόσεις Εργατική Πάλη)
Σοφρώνης Παπαδόπουλος (στέλεχος της Ο.Κ.Δ.Ε.)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/10 

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00
  
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ:                           
"A Life For The Revolution"
20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΡΝΕΣΤ ΜΑΝΤΕΛ

20 χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του επαναστάτη μαρξιστή Ερνέστ Μαντέλ, ενός από τους σημαντικότερους μαρξιστές οικονομολόγους και ηγέτη της τροτσκιστικής 4ης Διεθνούς. Οι αναλύσεις του, για την καπιταλιστική οικονομία και τα μακρά κύματα της εξέλιξης της, την οικονομική κρίση, τον φασισμό, την εργατική αυτοδιαχείριση, την εργατική γραφειοκρατία, τις μορφές οργάνωσης του εργατικού κινήματος και το επαναστατικό κόμμα, κ.α, παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρες και αποτελούν μια τεράστια παρακαταθήκη για το εργατικό και επαναστατικό κίνημα.
Η ίδια η ζωή του παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού υπήρξε ένα πρότυπο επαναστάτη, με συμμετοχή και σημαντική επίδραση στα μεγαλύτερα επαναστατικά γεγονότα της εποχής του, με ακούραστη αφοσίωση στην υπόθεση του σοσιαλισμού.  

Ώρα έναρξης 20:30

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/10 

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

Εργατική Βραδιά Ραντεβού στις 21:30

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10 

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00
Ώρα έναρξης 20:30                               Προβολή Ταινίας
                                           Κυνόδοντας
          (2009)


Σε μια απομονωμένη μονοκατοικία έξω από την Αθήνα ζει μιa πενταμελής οικογένεια. Τα τρία παιδιά δεν έχουν βγει ποτέ από το σπίτι και μεγαλώνουν χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Ο μόνος άνθρωπος που τους επισκέπτεται είναι η Χριστίνα, υπάλληλος στο εργοστάσιο του πατέρα, με σκοπό να κατευνάζει τις σεξουαλικές ορμές του μεγάλου γιου.