13/5/15

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ  ΣΤΟ 
ΣΤΕΚΙ  ΙΣΚΡΑ  14/05 – 17/05

ΠΕΜΠΤΗ  14/05
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00 Διασκεδάζουμε παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια

 ... Mε χαλαρή μουσική υπόκρουση...Σε μια περίοδο όπου εδώ και πολύ καιρό κυριαρχεί, κυρίως στην νεολαία, η ατομικοποίηση και η στρεβλή έννοια της διασκέδασης σε αυτό τον τομέα, στη μορφή και το περιεχόμενό της (ίντερνετ καφέ, τυχερά παιχνίδια, απρόσωπα παιχνίδια μέσω του Η/Υ κ.α.) κάνουμε μια προσπάθεια μέσω των επιτραπέζιων παιχνιδιών (και όχι μόνο) ώστε να διασκεδάσουμε πραγματικά. Συγχρόνως να κοινωνικοποιηθούμε, να έρθουμε σε επαφή, να παράγουμε κριτική σκέψη, ικανότητες και δεξιότητες, να πάρουμε γνώσεις, εργαλεία χρήσιμα σε τελική ανάλυση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Με ένα πνεύμα, όπου κανείς δεν βγαίνει χαμένος στο τέλος του παιχνιδιού ή κανείς δεν είναι πιο "τυχερός" από τον άλλο, όπου με την έννοια της κρίσης αναδεικνύεται ο "καλύτερος"!ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  15/05

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00


ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 19:30

Οι εκδόσεις ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ παρουσιάζουν την μπροσούρα: «Φασισμός και Χρυσή Αυγή - Τι είναι, πως να τους νικήσουμε»

Απόσπασμα από την εισαγωγή:
Ο φασισμός, όντας η μεγαλύτερη τραγωδία της σύγχρονης ευρωπαϊκής και διεθνούς ιστορίας, εξακολουθεί και παραμένει, 100 σχεδόν χρόνια μετά από την εμφάνισή του, ένα θέμα που απασχολεί τις πολιτικές επιστήμες, την κοινωνιολογία, την ψυχολογία και φυσικά την πολιτική και την πολιτική πρακτική ιδιαίτερα του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. [...] Στην περίοδο της βαθιάς παρακμής του καπιταλισμού, όταν οι αντικειμενικές συνθήκες διαταράσσουν την ισορροπία του συστήματος, είναι αδύνατο για την αστική τάξη να διασφαλίζει την αναπαραγωγή του συστήματός της μόνο μέσω της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Είδαμε και πιο πάνω πως η δομική κρίση του συστήματος γεννάει τη διαρκή τάση προς το ισχυρό κράτος, ακόμα κι αν υπάρχει καθεστώς αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Μπορεί να υπάρχει αυτή η «δημοκρατία» (αναφερόμαστε πάντα στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, δηλαδή σε ένα σχετικά μικρό κομμάτι του κόσμου) σε περιόδους σχετικής σταθερότητας της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης. Σε περιόδους όμως έκρηξης της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης [..]όταν δημιουργούνται καταστάσεις προεπαναστατικής ή και επαναστατικής κρίσης, αυτή η «δομική κρίση» οδηγεί το αστικό καθεστώς σε αντιδημοκρατική αναδίπλωση, σε πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις, σε εξεγέρσεις, σε επαναστάσεις και αντεπαναστάσεις. Η αστική τάξη, προκειμένου να σώσει τα συμφέροντά της, καταφεύγει στην εγκαθίδρυση μίας πιο συγκεντρωτικής μορφής άσκησης της πολιτικής εξουσίας της, με στόχο την πλήρη καθυπόταξη των εργαζομένων. [...] «Ο φασισμός είναι καπιταλισμός σε παρακμή», έλεγε ο Λένιν.

ΣΑΒΒΑΤΟ  16/05

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

Βραδιά νεολαίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  17/05 

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

Ώρα έναρξης 20:30                               Προβολή Ταινίας
                                                           Η κληρονομιά (Arven)

Ο Κρίστοφερ, γόνος μιας δανέζικης μεγαλοαστικής οικογένειας, έχει σταματήσει να δουλεύει στην οικογενειακή επιχείρηση χαλυβουργίας και έχει εγκατασταθεί στη Στοκχόλμη, όπου διευθύνει ένα εστιατόριο και ζει ευτυχισμένα με τη Σουηδέζα γυναίκα του, την ανερχόμενη ηθοποιό του θεάτρου Μαρία. Όταν ο πατέρας του αυτοκτονεί, ο Κρίστοφερ πιέζεται από τη μητέρα του να αναλάβει τη διεύθυνση της χαλυβουργίας και, μετά από δισταγμούς, ο Κρίστοφερ δέχεται. Η απόφασή του αυτή προκαλεί τη δυσαρέσκεια της αδελφής του Μπένεντικτ και του γαμπρού του Ούλρικ, ο οποίος πίστευε πως θα έπρεπε να αναλάβει εκείνος την επιχείρηση, γιατί εργαζόταν επί χρόνια εκεί ενώ ο Κρίστοφερ την είχε εγκαταλείψει. Διαπιστώνοντας ότι η επιχείρηση βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, ο Κρίστοφερ αναγκάζεται να πάρει σκληρά μέτρα, να απολύσει εργαζόμενους και, τέλος, να επιδιώξει τη συνένωση με μια εταιρία γαλλικών συμφερόντων. Απορροφημένος από την ενασχόλησή του με την επιχείρηση, παραμελεί τη συζυγική του σχέση με τη Μαρία, η οποία κάποια στιγμή αποφασίζει να επιστρέψει στη Σουηδία.