7/3/14

6-9 ΜΑΡΤΗ 2014ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  7/3 στις 22:00
Νεολαιίστικη βεγγέρα
μετά μουσικής
στο φοιτητικό καφενείο της Παρασκευής


ΣΑΒΒΑΤΟ 8/3 ώρα 6:30μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΖΗΤΗΜΑΚυριακή 9/3 στις 20:30
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Οι τελευταίες ημέρες της Sophie Scholl
του Μαρκ ΡόθεμουντΜουσική: Reinhold Heil, Johnny Klimek
Είδος: Drama, War
Χώρα: Γερμανία
Γλώσσα: German
Έτος: 2005
Διάρκεια: 117 λεπτά 

Οι τελευταίες ημέρες της Sophie Scholl (Sophie Scholl: Die letzten Tage)

Πρωταγωνιστούν: Julia Jentsch, Fabian Hinrichs, Gerald Alexander Held, Johanna Gastdorf, André Hennicke, Florian Stetter, Johannes Suhm, Maximilian Brückner, Jörg Hube, Petra Kelling, Franz Staber, Lilli Jung, Klaus Händl, Norbert Heckner, Paul Herwig, Walter Hess, Christian Hoening, Maria Hofstätter, Wolfgang Pregler, Frederike Schnitzler

 To 1943, και ενώ ο Χίτλερ συνεχίζει το πόλεμο στην Ευρώπη, μια ομάδα φοιτητών στο Μόναχο βρίσκουν τον τρόπο να αντιδράσουν δημιουργώντας την αντιστασιακή οργάνωση ‘Λευκό Ρόδο’. Τα αδέρφια Χανς και Σοφί Σολ, ψυχή της νεανικής οργάνωσης συλλαμβάνονται στις 18 Φεβρουαρίου 1943 στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου ενώ μοιράζουν προκηρύξεις κατά του ναζιστικού καθεστώτος.

  Η Γκεστάπο ανακρίνει σχεδόν ακατάπαυστα για 4 ημέρες της Σοφί Σολ. Αυτές οι ανακρίσεις, στις οποίες επικεντρώνεται η ταινία, εξελίσσονται σε μια σκληρή αναμέτρηση ανάμεσα στην 21χρονη φοιτήτρια και τον ανακριτή.
Μετά από μια σύντομη, θεαματική δίκη στις 22 Φεβρουαρίου η Σοφί Σολ, ο αδερφός της Χανς καθώς και ένα ακόμη μέλος του κινήματος "Λευκό Ρόδο" καταδικάζονται σε θάνατο και οδηγούνται την ίδια ακόμη μέρα στη λαιμητόμο.

Η ταινία είναι βασισμένη σε αρχειακό υλικό της Γκεστάπο που ανακαλύφθηκε στα μέχρι πρότινος θαμμένα αρχεία της Ανατολικής Γερμανίας