1/12/13

ΓΕΝΑΡΗΣ 14΄


30΄ στο 2014

μαζευόμαστε στο στέκι Ίσκρα...
LIVE ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/1 ΑΠΟ ΤΙΣ 21:00
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ



ΣΑΒΒΑΤΟ 4/1 21:30

LIVE ΕΝΤΕΧΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΜΕ ΤΙΣ "ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΧΟΡΔΕΣ"

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/1 ώρα 20:30
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Τα παιδιά του σουίνγκ - Swing Kids (1993)




Ταινία του 1993, σε σενάριο του Jonathan Marc Feldman και σκηνοθεσία του Thomas Carter, η οποία βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα.



Υπόθεση: στη Γερμανία του 30, λίγο μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, μία μερίδα της νεολαίας αδιαφορεί για τα κηρύγματα μίσους των Ναζί και περνά των ελεύθερο χρόνο της χορεύοντας στους ρυθμούς της (απαγορευμένης στη ναζιστική Γερμανία) μουσικής σουίνγκ. Αυτό συμβαίνει και στην παρέα των νεαρών Πίτερ- ο αντιφρονών πατέρας του οποίου έχει πεθάνει στα χέρια της Γκεστάπο- Τόμας και Άρβιντ.Η κατάσταση περιπλέκεται, όταν ο Πίτερ αναγκάζεται να ενταχθεί στη χιτελρική νεολαία, όταν συλλαμβάνεται για την κλοπή ενός ραδιοφώνου, το οποίο ένας αστυνομικός είχε αρπάξει από το σπίτι κάποιου συλληφθέντος για να το χαρίσει στην ερωμένη του. Πολύ σύντομα ο Πίτερ και ο Τόμας θα αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να είναι το πρωί μέλη της χιτλερικής νεολαίας και το βράδυ "παιδιά του σουίνγκ". Έτσι, ο μεν πρώτος θα σταλεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, έχοντας συνειδητοποιήσει τη φρίκη του ναζισμού, ενώ ο άλλος θα αφομοιωθεί πλήρως από το σύστημα. Αξιοπρεπέστατες ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές Robert Sean Leonard στον ρόλο του Πίτερ και Christian Bale στον ρόλο του Τόμας, όπως και από τπυ Barbara Hershey και Kenneth Branagh στους ρόλους της μητέρας του Πίτερ και του αξιωματικού της Γκεστάπο αντίστοιχα.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/1 ΑΠΟ ΤΙΣ 21:00
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ


ΑΚΥΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ!
ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/1 7μ.μ.
των Εκδόσεων «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ»
Παντελής Πουλιόπουλος
Διαλεχτά Έργα




ΚΥΡΙΑΚΗ 12/1 ώρα 20:30
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
If... (1968)
Εάν...
Επαναστατημένη Γενιά

Δραματική | 111' | 


Ο ρόλος του επαναστάτη νεαρού σε ένα καθωσπρέπει βρετανικό σχολείο είναι που έκανε γνωστή τη φάτσα του Malcolm McDowellτο 1968, λίγο καιρό πριν τον κάνει παγκοσμίως διάσημο ο κύριος Kubrick με το Κουρδιστό Πορτοκάλι. Μπολιασμένη με πολύ μαύρο χιούμορ και πολλές σουρεαλιστικές καταστάσεις, η ταινία If...σχολιάζει και κατακρίνει εν πολλοίς το εκπαιδευτικό σύστημα (κυρίως των δημόσιων σχολείων), την καταπίεση που δέχονταν (δέχονται) οι έφηβοι, η οποία τεντώνει το σχοινί ως εκεί που δεν πάει άλλο. Και όταν αυτό κοπεί, τα πράγματα θα περάσουν σε μια διαφορετική δραματική κατάσταση που δεν θα έχει επιστροφή, αλλά ούτε και ευτυχή κατάληξη. Επίκαιρη ταινία μέσα στο εκρηκτικό κλίμα της τότε εποχής. Ό,τι πρέπει και για τους δικούς μας ανήσυχους νεαρούς, ειδικά τώρα που δίνουν εξετάσεις και τελειώνουν το σχολείο (πολλοί μόνο για το καλοκαίρι)! Να μην παίρνουν πολλές ιδέες όμως... 

Η ζωή σε ένα υποθετικό( δεν μας δίνεται καν το όνομα του) κολέγιο της Αγγλίας διαπραγματεύεται αυτή η επαναστατική αιτία του Θεατρικού Lindsay Anderson που ξεκίνησε την καριέρα του σαν κρητικός κινηματογράφου. Εκεί που η πειθαρχεία και η υπακοή είναι αναγκαστικά για το γόητρο της σχολής οι μαθητές αγανακτούν και επαναστατούν. 


Ο σατανικός (όπως μας έχει συνηθίσει) McDowell συναντάει “his drogues” 3 χρόνια πριν το Clockwork Orange. Η μικρή παρέα  4 αγοριών αμφισβητούν την εξουσία των ανωτέρων, τους περιφρονούν και μαζί με μια ατίθαση κοπέλα που γνώρισαν τυχαία σε μια επαρχιακή pub θα φέρουν τα πάνω κάτω σε μια από τις καλύτερες τελικές σκηνές βίας που έχουν γυριστεί. 



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/1 ΑΠΟ ΤΙΣ 21:00
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ



ΣΑΒΒΑΤΟ 18/1 22:00
LIVE ΕΝΤΕΧΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ



ΚΥΡΙΑΚΗ 19/1 ώρα 20:30
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ben X


Ο Μπεν πάσχει από το Σύνδρομο του Άσπεργκερ, μια μορφή αυτισμού που δυσχεραίνει την επικοινωνία και συναναστροφή του με τον κοινωνικό του περίγυρο. Ολόκληρη η ζωή του είναι ένα δικό του κλειστό σύμπαν. Παίζει με πάθος στο διαδίκτυο το αγαπημένο του παιχνίδι, ArchLord, πιστεύοντας ότι αυτό μπορεί να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τον πραγματικό κόσμο. Η ζωή του στο σχολείο ωστόσο είναι μια καθημερινή κόλαση, καθώς οι συμμαθητές του τού φέρονται απαίσια. Όταν πλέον η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, αποφασίζει να καταστρώσει ένα ευφυές σχέδιο εκδίκησης, σε συνεργασία με τη Σκάρλαϊτ, τη συμπαίκτριά του στο ArchLord, με την οποία είναι κρυφά ερωτευμένος...


Πέμπτη 23/1 στις 9μμ
Η ИСКРА Art Group διοργανώνει 
Εκδήλωση-Συζήτηση:
"Τέχνη ως μορφή έκφρασης και κοινωνική δράση"
Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε, να γνωρίσουμε μαζί την Τέχνη και τις δυνατότητες που μας ανοίγει







ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/1 
στις 20:00(αυστηρά!)
Συνάντηση κινηματογραφικής ομάδας!

στις 21:00 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ


Κυριακή 26/1
στις 14:0Συντροφική Κουζίνα


 στις 21:00 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
"Κing of Devil's island"

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/1 ΑΠΟ ΤΙΣ 21:00
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ