20/1/13

Nα αντισταθούμε στο Κράτος “Έκτακτης Ανάγκης”


Nα αντισταθούμε στο Κράτος
“Έκτακτης Ανάγκης”
Η ΚΡΑΤΙΚΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Στις 20/12 πραγματοποιείται έφοδος από τα ΜΑΤ στην κατάληψη Βίλα Αμαλίας. Ακολουθεί εισβολή της αστυνομίας στις 28/12 στην ΑΣΟΕΕ, νέα κατασταλτική επιχείρηση στη Βίλα Αμαλίας στις 9/1 για να συλληφθεί ομάδα αγωνιστών που την είχαν επανακαταλάβει, κατασταλτική επιχείρηση στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ για να συλληφθούν αλληλέγγυοι που πραγματοποιούσαν παρέμβαση διαμαρτυρίας και έφοδος επίσης την ίδια μέρα στην κατάληψη της οδού Σκαραμαγκά. Στις 15/1, αφού προηγήθηκαν μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην κρατική καταστολή σε όλη τη χώρα στις 12/1, ΜΑΤ και ΕΚΑΜ εισβάλουν στην κατάληψη «Λέλας Καραγιάννη 37», προσαγάγουν τους παρευρισκόμενους και αφού στον έλεγχο τους δεν βρίσκουν απόλύτως τίποτα αποχωρούν και το κτήριο ανακαταλαμβάνεται. Η καταστολή συμπληρώθηκε από έναν χωρίς προηγούμενο γκεμπελικό οχετό ψεμάτων από τα ΜΜΕ και τους γνωστούς αργυρώνητους δημοσιογράφους.
Ο απολογισμός των βάρβαρων ορδών της αστυνομίας στην υπηρεσία της χουντικής συγκυβέρνησης, 100 συλλήψεις και περίπου 60 προσαγωγές. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι και παραπέμπονται για πλημμελήματα και κακουργήματα με βάση τον κουκουλονόμο. Στις εφόδους της αστυνομίας συμμετείχαν και ομάδες των ΕΚΑΜ με τα όπλα προταγμένα!
Η επίθεση αυτή συνιστά μια ακόμα αναβάθμιση της καταστολής που ζούμε την τελευταία περίοδο, μετά τα πογκρόμ κατά μεταναστών, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη «βιομηχανία» στημένων δικών και κατασκευασμένων κατηγοριών ενάντια σε απεργούς και αγωνιστές, τις εισβολές των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και τις σύλληψεις απεργών εργολαβικών και φοιτητών κ.α.
Είναι φανερό ότι η τρικομματική κυβέρνηση-συμμορία, ως εντολοδόχος της Τρόικας ποντάρει στην στρατηγική της έντασης, προσπαθώντας μ’ αυτό τον τρόπο να αποσπάσει την προσοχή των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας από την καταστροφική πολιτική της, για να κρατηθεί όσο μπορεί στην εξουσία. Όσο θα ψηφίζει μνημόνια, θα βυθίζεται στα σκάνδαλα, την ανομία και θα οδηγεί την κοινωνία στην φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τόσο θα απονομιμοποιείται και θα προσπαθεί να κυβερνήσει με την τρομοκρατία, τη βία και την καταστολή. Τόσο ο λόγος τους απέναντι στους εργαζόμενους, το εργατικό κίνημα, τους αγωνιστές, τις καταλήψεις θα γίνεται φασίζων. Θα στηρίζεται στο κράτος «έκτακτης ανάγκης» που θα συμπληρώνεται από τις φασιστικές συμμορίες για να αποκρούει τις απεργίες, τους αγώνες, την αγανάκτηση και το μίσος που έχει συσσωρευτεί μέσα στην ελληνική κοινωνία. Αν αναρωτιόμαστε μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η βαρβαρότητα που προσπαθεί να επιβάλλει η συγκυβέρνηση και η τρόικα, η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει κανένα όριο.
Δεν θα σταματήσουν στις καταλήψεις και το άσυλο. Στόχος τους είναι κάθε συλλογική αντίσταση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Κρίση και μνημόνια δεν συμβαδίζουν με τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Να οργανώσουμε παντού την αυτοάμυνα και την αλληλεγγύη του κινήματος, ενάντια στην κρατική καταστολή και τις χρυσαυγίτικες συμμορίες. Ο μόνος που μπορεί να εμποδίσει αυτήν την αντιδραστική εξέλιξη είναι η οργάνωση και οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, ένα κίνημα που θα σαρώσει αυτήν την κυβέρνηση και θα υπερασπιστεί τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

-Κάτω τα χέρια από τους εργατικούς αγώνες, τις κινητοποιήσεις και το Άσυλο.
-Κάτω τα χέρια από τους κοινωνικούς χώρους, τις καταλήψεις και τα στέκια.
-Καμία δίωξη αγωνιστών, άμεση απόσυρση των κατηγοριών.
-Διάλυση των «συμμοριών» ΜΑΤ, ΔΙΑΣ & ΕΚΑΜ – Αφοπλισμός της Αστυνομίας.